Monday, July 21, 2008

Laukkan diri anda

Hmmmm, since dah berpakat ngan Danial, aku dah kena masak masakkan berlauk laa pasnih. Xyah dah pasta, pizza n sumer bender yg hanya tuk makan sorang dan berkos tinggi. Tapi apa experience aku dalam masakkan berlauk nih? none i guess.

Tomorrow will be my turn to cook. Aku cadang nak buat kari ayam. Thanx to Didie, dier ada bagi tips2 hangat camner nak masak kari ayam ngan jayanyer. Aku harap aku ada bahan2 nyer. Huhu. Kalo xde bahan tuh = xsedap. Sian kat Dan nak makan jer. Haha. 1st time buat kari, 2nd time maybe dah bleh implement apa yang patut.

2 hari lepas tefon mak. Mak ajar camner nak masak ayam masak kicap (resipi nenek). Agak complicated pada awalnyer tp worth trying i guess. Aku harap aku dapat belajar memasak ngan jayanyer n one day tolong bakal isteri aku kat dapur. At least I may be able to ease her burden. Gud luck Mohd Hasani....

3 comments:

Suhaimi Abd Wahid said...

Sani masak tue sng jek
alah stakat kari simple tue x susah mana pon.. ko jgn riso huhuhuhu..
pasni msk lah ayam msk merah ke...
daging msk kicap ke??
ayam goreng paling mudah huuhu x susah msk.. ko bukak jek resepi kat internet follow sume insyaAllah jd... ok gudluck memask huuhuh ko bley nyer :)

p/s: sorry promote blog tnpa minta izin ari tue huhu

MardhiA said...

weEee...mcm mane ur chicken curry?
=D...
nak rasa gak la....=p

Nekrad's Lair said...

Hehehe, thanx for ur support suhaimi. Aku akan usaha sampai pandai masak. Yang ayam masak merah n daging masak kicap tuh nanti aku try. Mak dah kasi cara dier. Bab promote blog tuh xpe laa suhaimi. xde pape pn.

huhu, chicken curry aku ada rasa pahit skit2 ah. Maybe rempah terlebih kut. Haha. Xleh ah nak kasi ko rasa didie. Memalukan....